> en français  > in English   

Bij BELMAL Malletier zijn het reiskoffers naar oude stijl (oftewel malen, de toenertijd gebruikte benaming), die volledig met de hand gemaakt worden, één per één, op basis van een uniek design, en, uiteraard voorzien van gepersonaliseerde afwerkingen. Onze koffers zijn volledig functioneel. Ze kunnen dus evengoed voor het reizen dienen, of als binnenhuis decoratie, of zelfs in mode-défilés, kunsttentoonstellingen, film, of theater.  

 

Allicht is kunst-op-maat de beste omschrijving van de prachtige ontwerpen en creaties die  Jean-Pierre Bal, ambachtsman bij uitzondering, in zijn rasecht 19de eeuws atelier verwezenlijkt. Ieder reisartikel dat uit zijn handen ontspruit heeft een ongeëvenaard karakter. 

 

De malen van BELMAL zijn meesterwerken die uitsluitend op speciale bestelling uitgevoerd worden, ofwel unieke creaties zijn die onze malenmaker zijn 'Solitaires' noemt. Ze zijn het onderwerp van een discrete informatie tussen experts en kenners die in zeldzame en waardevolle voorwerpen investeren. 

 

De manufacture van BELMAL is een perfecte fusie van eeuwenoude methodes met hedendaagse technieken die uit de kunstwereld stemmen, en tevens gebruik makende van natuurlijke materialen en ecologische producten, met andere woorden respect voor de omgeving. 

     

Als aparte afdeling draagt Belmal Malletier zowel bij tot het behoud van het Belmal Museum-collectie patrimonium, als tot de ontwikkeling van de internationale cursussen in het Belmal Conservatorium voor malenmakers. 

 

Het BELMAL Huis >  thuis  |   Courriel :  info@belmal.be |  

 

 

 

© Copyright 2016, Bridgegate voor BELMAL MALLETIER, Museum collectie, Archief, Instituut, en Restauratie van antieke reiskoffers en bagages. Alle rechten voorbehouden voor alle landen. Pagina update van : 2016-11-18