> en français  > in English   

 

Bij BELMAL Malletier zijn het de malles, de reiskoffers naar aloude stijl (oftewel malen, de toentertijd gebruikte benaming) die volledig met de hand gemaakt worden, één per één, op basis van een uniek design, en, uiteraard voorzien van gepersonaliseerde afwerkingen. Onze koffers zijn volledig functioneel. Ze kunnen dus evengoed voor het reizen dienen, als voor luxe binnenhuis decoratie, of voor het vervoer van waardevolle voorwerpen en prestige verzamelingen, of zelfs in de modewereld, kunsttentoonstellingen, kastelen, filmrekwisieten, theaterstukken,...

 

Kunst-op-maat, dat is de beste beschrijving van de prachtige creaties die Jean-Pierre Bal, ambachtsman bij uitstek, in zijn Belgische en Franse malletier-ateliers ontwerpt en verwezenlijkt. Elk voorwerp dat als het ware uit zijn handen ontspruit en vloeit, straalt een ongeëvenaard karakter uit.

 

De malen van BELMAL zijn meesterwerken die uitsluitend op speciale bestelling uitgevoerd worden. Er zijn ook zeer unieke creaties die onze malenmaker zijn 'Solitaires' noemt. Ze worden in de oren  gefluisterd door internationale experts en connaisseurs die in zeldzame en waardevolle voorwerpen investeren..

 

De manufacture van BELMAL is een perfecte fusie van eeuwenoude methodes met hedendaagse technieken die uit de kunstwereld stemmen, en tevens gebruik makende van natuurlijke materialen en ecologische producten, met andere woorden respect voor de omgeving. 

 

| Het BELMAL Huis > thuis  | contact |

 

 

© Copyright 2022, OGISPES voor BELMAL MALLETIER, Museum collectie, Ecole des Malletiers, Archief, Instituut, en Restauratie van antieke reiskoffers en bagages. Alle rechten voorbehouden voor alle landen. Pagina update van : 2022-05-15