contact

 

English   FranÁais  

 |  thuis |  restauratie |  archief  bezoek  |  expertise malletier |   instituut

 

 

 

 

 

Aanvraag voor een bestek : restauratie van een reiskoffer

 

De reiskoffers ("malen") van de BELMAL museumcollectie worden in het eigen gespecialiseerd atelier gerestaureerd. Particulieren, of organisaties actief in het behoud van meubilair of cultureel erfgoed, kunnen tevens op ons beroep doen voor de restauratie van hun koffer(s). Zowel koffers die zich die in gammele staat bevinden, als de "grand luxe" koffers, en van de meeste manufactures, merken, of oorsprong, zijn in het Belmal-atelier welkom. Iedere eigenaar vindt voldoening in het restauratievoorstel, qua budget en realisatie. De wijze waarop een kostenraming, en uiteindelijk bestek voor een herstelling of renovatie plaatsvindt, is als volgt : 

 

1. Contacteer J-P. Bal, bij voorkeur per email (info@belmal.be), of per telefoon

 

2. Neem enkele foto's van uw koffer, en stuur ze op via een overeen te komen wijze (email,...). Gelieve tevens uw naam en telefoonnummer aan te duiden.

 

3. Op basis van de foto's, en uiteraard van uw specifieke wensen, wordt er een initiŽle raming opgesteld. 

 

4. Het uiteindelijk bestek zal opgesteld worden wanneer de koffer zich in ons atelier bevindt, om aldaar onderworpen te worden aan een analyse ("auscultatie").

 

Indien de restaurateur-expert zich naar uw locatie verplaatst (in BelgiŽ, Luxemburg, nabijgelegen Nederland, Frankrijk, of Duitsland) wordt er een verplaatsingsvergoeding aangerekend (behoudens groeperen van bezoeken, bijvoorbeeld regio Brussel, en welk  geval een lagere kostprijs). 

 

Indien u in het buitenland woont (dus niet in BelgiŽ), is het evenwel mogelijk de koffer te doen toekomen via een (gespecialiseerde) transportfirma overzee, vanuit o.a. VS, Noord-Amerika.

 

Het Belmal Huis, en haar activiteit van behoud van industrieel-cultureel erfgoed, is enkel in BelgiŽ gevestigd, en handelt uitsluitend rechtstreeks met haar klanten, hetzij lokaal of internationaal. Er is geen vertegenwoordiging in het binnen- of buitenland, noch zijn er Belmal-ateliers elders ter wereld. 

 

4R Concept < terug naar > Contact

 

 

 

 

 

.

 |  thuis |  restauratie |  archief  bezoek  |  expertise malletier |   instituut

 

© Copyright 2016, Bridgegate voor BELMAL Museum collectie, Archief, Instituut, en Restauratie van reiskoffers en bagages. 

Alle rechten voorbehouden voor alle landen. Het reproduceren van tekst en beelden is niet toegestaan. Pagina update van : 2016-10-19