English     Français  

ECOLE DES MALLETIERS  

contact

thuisrestauratiearchiefbezoekexpertise| malletier | instituut|

Ed. : JPB

 

BEZOEK : BELMAL MUSEUM-COLLECTIE & ATELIER VAN DE SCHOOL

 

De bezoeken en ontdekkingswandelingen van de verzameling antieke reiskoffers en aanverwante bagages, en van het atelier van de Ecole des Malletiers Nicolas Gilbert school, kunnen op verscheidene manieren plaatsvinden

 

1. Bezoek van de speciale expo-ruimte "Malles de Voyage", te Durbuy (België)

 

Malles de Voyage, permanente tentoonstelling, is toegankelijk op bepaalde weekdagen en tijdens weekeindes. Om de openingsuren te raadplegen en de geo-locatie, klik hier.

 

2. Virtueel bezoek, ontdek : "M + M" fotoreportages steden en platteland, en andere clichés/sites

 

Een selectie van de 2013-2020 reeks Modèles-et-Malles (modellen en koffers) kan op de fotografie site van M. Bal bezichtigen. Om de "8 by 8 by 58" van Doublanse te zien klik hier. Om de fotocollectie op de Pinterest website te raadplegen : klik hier. 

 

3. Bezoek EdM Campus, ateliers van de Belgische school

 

De campus van de Ecole des Malletiers Nicolas Gilbert kan bezocht worden, meer bepaald de ateliers, maar uitsluitend op afspraak. Zeer strikte sanitaire maatregelen zijn van toepassing sinds 2020. Voor een bezoekaanvraag klik hier 

 

4. Virtuele expo : het "CRM" archief

 

De CRM is de "Conservatie, Restauratie en Manufactuur" gegevensbank van Belmal & Ecole des Malletiers. Een gedeelte van het CRM is online raadpleegbaar. Voorbeelden : Folding Trunk koffer van 1890 ; historische fiche huis Delvaux.

 

 

thuisrestauratiearchiefbezoekexpertise| malletier | instituut|

 

© Copyright 2021, OGISPES voor BELMAL Museum en Restauratie Reiskoffers, en Ecole des Malletiers (préc. ITES Institut Conservatoire BelMal. 

Alle rechten voorbehouden voor alle landen. Het reproduceren van deze site niet toegestaan. | Update 2021-01-07