English     Français  

ECOLE DES MALLETIERS  

contact

thuisrestauratiearchiefbezoekexpertise| malletier | instituut|

Ed. : JPB

 

BEZOEK : BELMAL MUSEUM-COLLECTIE & ATELIER VAN DE SCHOOL

 

De bezoeken en ontdekkingswandelingen van de verzameling antieke reismalen en aanverwante bagages, en van het atelier van de Ecole des Malletiers Nicolas Gilbert school, kunnen op verscheidene manieren plaatsvinden

 

1. Bezoek van de speciale expo-ruimte "Malles de Voyage", in het House van de campus te Deux-Rys (België)

 

Vanaf november 2021 is de Malles de Voyage permanente tentoonstelling uitsluitend toegankelijk op afspraak. Om de mogelijke openingsuren te raadplegen klik hier.

 

2. Bezoek EdM Campus, ateliers van de Belgische school

 

De huidige campus van de Ecole Nicolas Gilbert kan bezocht worden, meer bepaald de ateliers, maar uitsluitend op afspraak. Voor een bezoekaanvraag klik hier  Aanverwant : huidig landgoed en huis te koop regio Durbuy (re. nieuwe campus vanaf 2023-2024)  

 

3. Virtueel bezoek, ontdek : "M + M" fotoreportages steden en platteland, en andere clichés/sites

 

Een selectie van de 2013-2020 reeks Modèles-et-Malles (modellen en reismalen) kan op de fotografie site van M. Bal bezichtigen. Om de "8 by 8 by 58" van Doublanse te zien klik hier. Om de fotocollectie op de Pinterest website te raadplegen : klik hier. 

 

4. Virtuele expo : het "CRM" archief

 

De CRM is de "Conservatie, Restauratie en Manufactuur" gegevensbank van Belmal & Ecole des Malletiers. Een gedeelte van het CRM is online raadpleegbaar. Voorbeelden : Folding Trunk koffer van 1890 ; historische fiche huis Delvaux.

 

 

thuisrestauratiearchiefbezoekexpertise| malletier | instituut|

 

 

© Copyright 2022, OGISPES voor BELMAL Museum en Restauratie Reiskoffers, en Ecole des Malletiers Gilbert & Paré (voormalig ITES Institut Conservatoire BelMal. Alle rechten voorbehouden voor alle landen. Het reproduceren van deze site niet toegestaan. | Update 2022-12-09