| thuispagina |  restauratie |  archief  bezoek  |  expertise malletier instituut

 

< terug naar de BELMAL Nieuws index                                                                 BELMAL NIEUWS MEI & SEPT. 2015

 

Belmal verzameling,  mobiel museum, koffers uitgeleend voor de film "A ROYAL NIGHT OUT"

 

 in English      en français         

 

 

In de film 'A Royal Night Out', een romantische komedie gerealiseerd door Julian Jarrold, wordt er een bepaald moment in het leven van Prinses Margaret (actrice : Bel Powley) en Prinses Elizabeth (toekomstige Koningin  Elizabeth II), rol door Sarah Gadon gespeeld wordt. Het verhaal relateert het feit dat de twee prinsessen hun eerste nacht buiten Buckingham Palace mochten doorbrengen, in Londen dus, en teneinde de VE-dag festiviteiten die het einde van de tweede wereldoorlog markeerden, mee te maken. Voor deze film verstrekte Belmal Malletier een reeks rekwisieten (reiskoffers, valiezen, hoedenkoffers,...) die deel uitmaken van de Belmal museum-collectie, en meer bepaald tijdens het draaien van de scènes die in mei 2014 in België plaatsvonden (Hotel Métropole te Brussel).  

 

 

Foto boven : terwijl ze ijlings naast Prinses Elizabeth passeren, dragen twee leden van het hotelpersoneel een reiskoffer van de BELMAL verzameling. De koffer behoorde oorspronkelijk aan een officier van de US Air Force (en die na de oorlog in een Amerikaanse luchtmachtbasis in Duitsland gestationeerd was). Deze koffer werd tevens gebruikt voor de 1945-2015 mini fortoreportage van Belmal in de Belgische Ardennen.  

 

Foto hieronder : een portier draagt een valieskoffer van de Belmal verzameling, merk Hartmann ; een type bagage dat de overgang beduidde tussen de kledingkast-koffers van de eerste helft van de 20st eeuw, en de naoorlogse  of moderne valiezen.   

 

 

 

 

 

 

De trailer van de film, in het Engels (de rekwisieten komen er echter niet in voor).

 

 

 

 

< terug naar de BELMAL Nieuws index

 

 

 | thuispagina |  restauratie |  archief  bezoek  |  expertise malletier instituut

 

 

 

© Copyright 2015, Bridgegate voor BELMAL Museum en restauratie antieke reiskoffers, BELMAL Malletier, en ITES Instituut (Conservatorium). Alle rechten voorbehouden. Het reproduceren van inhoud van deze website is niet toegestaan.  Update : 2015-09-30